Krivljenje pločevine

Krivljenje pločevine

Krivljenje pločevine tudi za najzahtevnejše izdelke

Krivljenje pločevine se vrši z uporabo CNC krivilne tehnike s 5 osmi, proizvajalca TRUMPF. Delovno območje stroja je 2200mm, krivilna sila pa 85 ton.

Visoko kvalificirani operaterji, natančno poznavanje postopkov pri krivljenju pločevine in poznavanje lastnosti različnih vrst pločevine nam omogočajo izdelavo širokega nabora različnih izdelkov, tudi najbolj zahtevnih in kompleksnih.

Sam proces, v uporabi je tudi poimenovanje upogibanje pločevine, je obdelava pri kateri ravni kosi dobijo 3 dimenzionalno obliko, kot so na primer pločevinasta ohišja, konzole, nosilci, ipd.

Na podlagi 20 letnih izkušenj smo preoblikovanje pločevine pripeljali na najvišjo možno raven. Oglejte si izdelke iz pločevine, kjer smo za preoblikovanje pločevine uporabili operacijo krivljenja in v katerih industrijskih panogah se ti izdelki največkrat pojavljajo.

Krivljenje pločevine | SAX KONSTRUKCIJE
Krivljenje pločevine, Sax Konstrukcije

Uporaba krivilnih tehnik pri pločevinastih izdelkih

Upogibanje oziroma krivljenje pločevine je ena bolj pogostih operacij pri mehanski obdelavi pločevine. Izdelke, ki pri operaciji nastajajo pa srečujemo in uporabljamo vsak dan. Ohišja elektronskih naprav zabavne in profesionalne elektronike so narejeni z uporabo krivilnih tehnik, prav tako pa so na ta način narejeni notranji “skriti” paneli, kamor je pritrjena elektronika v aparatih. Na spodnjih slikah je le nekaj prezentativnih kosov, ki spadajo v to kategorijo.

Krivljenje pločevine v korakih

V tehničnem smislu je krivljenje pločevine mehanska obdelava, kjer v stroju za krivljenje pločevine pestič potisne pločevinast kos popolnoma do sten matrice. Pestič, pločevinast izdelek in matrica nalegajo natančno eden na drugega. Zaradi tega je za vsak kot potrebna uporaba svojega orodja.

Proces krivljenja pločevine

Orodja za krivljenje pločevine lahko delujejo na različne načine. Najbolj osnoven in tudi najbolj pogost način je, da stroj za krivljenje z nameščenim konusnim orodjem pritisne obdelovanec v matrico. Ob tem se zunanja robova pločevinastega kosa upogneta navzgor. Poleg preprostih upogibov je na ta način možno izvajati večkratne in ponovljive upogibe. Smo pa pri krivljenju pločevine omejeni tako z dolžino upogiba kot z velikostjo obdelovanca.

Krivljenje pločevine in tehnike

Izdelki in polizdelki, ki so bili narejeni s pomočjo krivljenja pločevine, nas spremljajo skoraj na vsakem koraku. Ohišja za računalnike, nosilci za televizorje, ohišja za igralne avtomate, itd. Pri teh izdelkih je bilo uporabljeno krivljenje pločevine ali ena od podobnih tehnik, ki iz nje izhajajo:

Krivljenje pločevine – Prosto upogibanje ali Airbending

Prosto upogibanje ali airbending je postopek, pri katerem premični zgornji del upogibnega stroja pritisne obdelovani kos pločevine proti spodaj ležeči matrici, pri tem pa pločevine ne pritisne popolnoma do sten matrice. Ko stroj za upogibanje z zgornjim delom orodja pritisne obdelovano pločevino navzdol, se zavihka obdelovanega kosa pričneta kriviti navzgor, v točki kjer orodje pritiska navzdol, pa nastaja kot med njima. Globje ko potisne zgornje orodje obdelovan kos v matrico, manjši je kot upogiba.

Prednosti, ki jih prinaša prosto krivljenje pločevine, airbending

Prosto krivljenje pločevine ali airbending je postopek, ki se uporablja za upogibanje pločevine za zaprte in odprte kote. Postopek je univerzalen, saj omogoča več možnosti kot druge tehnike krivljenja pločevine.

Krivljenje pločevine – Coining

Krivljenje poteka tako, da imata zgornji in spodnji del orodja isti kot in obdelovanec potisne popolnoma do sten matrice. Pri takem vrste krivljenju dosegamo večjo natančnost, vendar za vsak kot potrebujemo svoje orodje.

Tehnične zmogljivosti strojnega parka za krivljenje pločevine

Največja debelina krivljene pločevine
0
mm
Št. osi stroja za krivljenje pločevine
0
Stroj za krivljenje pločevine TRUMPF nam omogoča krivljenje pločevine, debeline do 3 mm.
Največja potisna moč krivljenja
0
t
Največja dolžina krivljene pločevine
0
mm

Želite ponudbo za krivljenje pločevine?

Ste pri izdelavi lastnega produkta prišli do točke, kjer potrebujete vrhunsko krivljenje pločevine? Izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite. Preučili bomo vaše potrebe in vam pripravili ponudbo za izvedbo želenega kosa / serije. Predlagali bomo najbolj učinkovito in ugodno rešitev za dosego želenega rezultata.

Optimizirajte stroške proizvodnje. Sodelujte z nami!

Kaj pridobite, če sodelujete z zanesljivim slovenskim podjetjem za preoblikovanje pločevine?