Niblanje pločevine

Niblanje pločevine

Niblanje pločevine je tehnika, ki vključuje prebijanje lukenj tako, da se le-te prekrivajo. Rezultat prekrivajočih se lukenj so različne vrste daljših izrezov ter kontur. niblanje pločevine pogosto uporabljamo tudi za izreze z večjim radijem in konture nepravilnih oblik.

Niblanje pločevine na pločevinastem kosu pusti sledi posameznih udarcev. Manj kot se posamezni udarci v procesu niblanja prekrivajo, bolj je površina roba neravna in nepravilna (nazobčana). In obratno, bolj ko se posamezni udarci prekrivajo, lepši, manj nazobčan je rob, hkrati pa to pomeni večje število udarcev in posledično daljši čas obdelave in večje stroške.

MULTISHEARING ali VEČKRATNI REZ

Slotting pločevine je proces, kjer glava stroja udari pločevinasto ploščo ne da bi popolnoma odstranila odrezan material. Pri multishearingu, v prvem koraku glava stroja udari pločevinasto ploščo ne da bi popolnoma odstranila odrezan material. Pri drugem koraku, pa hkrati z novim rezom, stroj odstrani tudi ostanek in ga pusti le toliko, da se lahko rez brez sledi nadaljuje naprej.
Tehnika multishearing se uporablja za izdelavo robov brez sledi predhodnega reza.


Vam je naše poslanstvo blizu? Postanite del naše vizije!

Optimizirajte stroške proizvodnje. Sodelujte z nami!

Kaj pridobite, če sodelujete z zanesljivim slovenskim podjetjem za preoblikovanje pločevine?